Homepage

Wat is CodeFun Brussels?

CodeFun Brussels is een project in samenwerking met een aantal Brusselse basisscholen om leerlingen op een speelse, creatieve en uitdagende manier in contact te laten komen met de basisprincipes van het programmeren. Het project zet in op het verbeteren van de codeervaardigheden van alle leerlingen uit het lager onderwijs, zodat ze zichzelf en elkaar ondersteunen en onderwijzen in het coderen. Het project geeft de leerlingen de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende programmeermethodes en vervolgens opbouwend hun eigen programmeerkennis te vergroten. 

Welke programmeermethodes worden aangeboden?

De programmeermethodes die worden aangeboden zijn zowel software als hardware gerelateerd.  Zo maken de leerlingen kennis met Scratch, de Mbot en de microbit. 

 

scratch          mbot          microbit

Voor de leerkrachten worden verschillende professionaliseringssessies aangeboden, zodat ze vervolgens probleemloos aan de slag kunnen gaan met het beschikbare materiaal. 

Word jouw school ook lid van CodeFun Brussels? 

Wil je meer weten of het project CodeFun Brussels? Wens je als leerkracht uit een Brusselse basisschool, gelegen in de zone voor stedelijke herwaardering, je leerlingen ook in contact te brengen met de basisprincipes van het programmeren?  Dit kan! Wordt gratis lid van CodeFun Brussels en krijg toegang tot de verschillende online professionaliseringslessen en oefeningen. 

Heeft jouw schoolteam nood aan persoonlijke professionaliseringssessies rond programmeren?   Neem dan gerust vrijblijvend contact op met sandra.termont@odisee.be.   Lector informatica in de lerarenopleiding Odisee Brussel.

CodeFun Brussels is een spin-off van CodesCool: https://www.odisee.be/codescool/ en richt zich voornamelijk op de Brusselse scholen. Het project is gefinancieerd door Innoviris.